JUL + NYTTÅR = FLAGGING

Hei Manglerud-leder, rover, speider, foresatt.juleflagg

God førjulstid. Vi er allerede halvveis i advent og snart er julen her. Jeg ønsker dere alle en god og hyggelig førjulstid. 
Så fort roen har lagt seg etter julens festdager er det noen som må ut å jobbe. Speidergruppas flaggejobb er ledig!
Hvem tar utfordringen?
 
 I julen skal vi flagge:
(kun 3 stenger pga julelys på to av stengene) 
1. juledag (25 desember) 
1. nyttårsdag (1.januar)

Har du mulighet til kun å heise eller fire så går det fint an å dele på jobben. Si ifra! Kom igjen folkens! Gjør en liten innsats for gruppa!!

Arbeidslyst og spørsmål meldes til:
Heidi
RING eller SMS på 934 16 904!
Vi snakkes!

imagesCACNBCE3INFO OM GRUPPAS FLAGGEJOBB:

Det er kjekt å ha litt penger når man skal drive god speiding. Vi i Manglerud speidergruppe er så heldige å ha en liten jobb som gir noen ekstra kroner i kassa. Dette er vår dugnad som gjør at vi slipper kakelotterier og andre dugnader gjennom året. Men jobben må gjøres og vi trenger at alle tar i et tak! 

I mange år har vi flagget i to borettslag på Manglerud på «røde dager» = når vaktmesteren har fri. Fra 1.januar 2016 begynte vi å flagge for et tredje borettslag slik at det til sammen er 5 flaggstenger vi betjener (i motsetning til 4 tidligere). Denne nye stangen gir 7000kr ekstra i kassa hvert år.

Jobben består i heise og fire 5 flagg (se kart nedenfor) og tar ikke mye tid, men krever at du er hjemme en liten time fram til kl 9/8 (vinter/sommer, eller ved soloppgang om solen står opp senere) og ved solnedgang (eller senest kl 21) den dagen du skal flagge. Er det vanskelig å få til både heising og firing kan man finne en å samarbeide med som kan ta den ene jobben.

Som oftest har det vært foreldre eller ledere/rovere som har tatt seg av flaggingen, men det er ingen grunn til at ikke speidere også kan gjøre en innsats – så dette er en utfordring til dere også! Det eneste er at flaggene er store og det er vanskelig å gjøre jobben helt alene, så det kan være greit å ha med en voksen, eller en venn. Opplæring vil bli gitt (dvs. info om hvor flaggene hentes/leveres, hvilke stenger, tider osv).

 Frem til sommeren 2018 er det 6 dager vi skal heise/fire flagg:

1. juledag      (25.12.2017) – Trolig kun tre stenger
1. nyttårsdag (01.01.2018) – Trolig kun tre stenger
1. påskedag   (01.04.2018)  
1. mai             (01.05.2018) 
17.mai            (17.05.2018)
1. pinsedag    (20.05.2018)

(Andre flaggdager: 8.mai og 7.juni er i år på hhv tirsdag og torsdag = arbeidsdager dermed flagger vi ikke på disse dagene i 2018)

Vet du en dag det passer allerede nå? Jeg trenger tilbakemelding på hvem som kan ta på seg å flagge hvilke dager. Gi tilbakemelding så raskt som mulig slik at jeg kan sette opp en ansvarsliste og gitt informasjon og opplæring i god tid.

 Gjør en liten innsats for gruppa!

 Arbeidslyst meldes til:
Heidi på sms: 934 16 904

Denne jobben er faktisk ganske trivelig! Ja, man må stå opp litt tidlig, men det gir en god stemningsfull start på en spesiell dag å heise flagg. Flagging gir deg tid til å reflektere litt over dagen og hvor heldige vi er som lever i et fritt og trygt Norge.2015_Flaggekart_2

Legg igjen en kommentar