Kom mai du skjønne milde…. = FLAGGDAGER

Hei Manglerud speider, rover, leder og speiderforeldre.norsk flagg

Det nærmer seg mai 
og mai er en travel flaggemåned.
Så da trenger vi noen som tar på
seg ansvaret for flaggejobben vår!

All viktig informasjon står nedenfor.

Tusen takk til Ola som stod tidlig opp og flagget 1. påskedag!

Hvem tar utfordringen denne gangen?
Nedenfor er listen for de dagene vi skal flagge før sommerferien. 
Fint om vi kan få ansvarlige til alle dagene allerede nå, så sparer dere meg for litt jobb!

Ledige dager:
 1. mai            (01.05.2017)
 17. mai          (17.05.2017)
1. pinsedag    (04.06.2017)
 
Har du mulighet til kun å heise eller fire så går det fint an å dele på jobben. Si i fra!

Den største flaggstangen (mellom høyblokkene) er ødelagt så det er kun 4 flagg pr nå (26.04.2017).

Arbeidslyst meldes til:
Heidi på sms: 934 16 904

Jobbeskrivelse for Manglerud speidergruppes flaggejobb:imagesCACNBCE3

Det er kjekt å ha litt penger når man skal drive god speiding. Vi i Manglerud speidergruppe er så heldige å ha en liten jobb som gir noen ekstra kroner i kassa. Dette er vår dugnad som gjør at vi slipper kakelotterier og andre dugnader gjennom året. Men jobben må gjøres og vi trenger at alle tar i et tak! 

I mange år har vi flagget i to borettslag på Manglerud på «røde dager» = når vaktmesteren har fri. Fra 1.januar 2016 skal vi flagge for et tredje borettslag slik at det til sammen blir 5 flaggstenger vi skal betjene (i motsetning til 4 tidligere). Denne nye stangen vil gjøre at jobben kanskje tar 10 min lenger tid pr heising og firing, og vil gi 7000kr ekstra i kassa hvert år.

Jobben består i heise og fire 5 flagg (se kart nedenfor) og tar ikke mye tid, men krever at du er hjemme kl 9/8 (vinter/sommer, eller ved soloppgang om solen står opp senere) og ved solnedgang (senest kl 21) den dagen du skal flagge. Er det vanskelig å få til både heising og firing kan man finne en å samarbeide med som kan ta den ene jobben.

Som oftest har det vært ledere/rovere som har tatt seg av flaggingen, men det er ingen grunn til at ikke speidere også kan gjøre en innsats – så dette er en utfordring til dere også! Det eneste er at flaggene er store og det er vanskelig å gjøre jobben helt alene, så det kan være greit å ha med en voksen, eller en venn. Opplæring vil bli gitt (dvs. info om hvor flaggene hentes/leveres, hvilke stenger, tider osv).

 Frem til sommeren er det 3 dager vi skal heise/fire flagg:

 1. mai            (01.05.2017)
 17. mai          (17.05.2017)
1. pinsedag    (04.06.2017)

Jeg trenger tilbakemelding på hvem som kan ta på seg å flagge hvilke dager. Gi tilbakemelding så raskt som mulig slik at jeg kan sette opp en ansvarsliste og gitt informasjon og opplæring i god tid.

 Gjør en liten innsats for gruppa!

 Arbeidslyst meldes til:
Heidi på sms: 934 16 904

Denne jobben er faktisk ganske trivelig! Ja, man må stå opp litt tidlig, men det gir en god stemningsfull start på en spesiell dag å heise flagg. Flagging gir deg tid til å reflektere litt over dagen og hvor heldige vi er som lever i et fritt og trygt Norge.2015_Flaggekart_2

Legg igjen en kommentar